PROTEINY OWSA

Otrzymane drogą kontrolowanej hydrolizy enzymatycznej protein owsa o hydrofilowej naturze i zróżnicowanej masie cząsteczkowej. Proteiny o dużej masie cząsteczkowej wykazują zdolność do tworzenia filmu na powierzchni skóry, co skutkuje efektem nawilżającym i liftingującym. Skóra staje się znacznie lepiej nawilżona i bardziej elastyczna. W produktach pielęgnacyjnych do włosów: nadają włosom gładkość i blask; ułatwiają rozczesywanie; redukują […]

Otrzymane drogą kontrolowanej hydrolizy enzymatycznej protein owsa o hydrofilowej naturze i zróżnicowanej masie cząsteczkowej. Proteiny o dużej masie cząsteczkowej wykazują zdolność do tworzenia filmu na powierzchni skóry, co skutkuje efektem nawilżającym i liftingującym. Skóra staje się znacznie lepiej nawilżona i bardziej elastyczna.

W produktach pielęgnacyjnych do włosów:

  • nadają włosom gładkość i blask;
  • ułatwiają rozczesywanie;
  • redukują elektryzowanie statyczne;
  • chronią włosy przed uszkodzeniami środowiskowymi,
  • zwiększają ich elastyczność i zmniejszają ryzyko złamania.
 

Artykuły