OLEJ KONOPNY

(INCI: Cannabis Sativa Seed Oil) – zawiera kwasy omega-6 i omega-3, w doskonałej proporcji, która wynosi 3: 1 oraz przeciwutleniacze, takie jak witamina E i karoten, minerały czy fitosterole. Olej konopny ma wysoką zgodność z naturalnymi lipidami skóry, dzięki temu działa przeciwzapalnie. Uzupełnia poziom ceramidów w skórze, zwiększając w ten sposób zatrzymywanie wilgoci i opóźniając […]

(INCI: Cannabis Sativa Seed Oil) – zawiera kwasy omega-6 i omega-3, w doskonałej proporcji, która wynosi 3: 1 oraz przeciwutleniacze, takie jak witamina E i karoten, minerały czy fitosterole. Olej konopny ma wysoką zgodność z naturalnymi lipidami skóry, dzięki temu działa przeciwzapalnie. Uzupełnia poziom ceramidów w skórze, zwiększając w ten sposób zatrzymywanie wilgoci i opóźniając procesy zapalne i starzenia się skóry. Zaliczany jest do “suchych” olejów z uwagi na szybkość wchłaniania oraz brak pozostawania na powierzchni skóry tłustego filmu.

 

Artykuły