MIT

Powszechnie stosowany konserwant Metyloizotiazolinon, przedłuża trwałość kosmetyków i chroni je przed rozwojem bakterii. Dopuszczalne maksymalne stężenie MIT w gotowym produkcie to 0,01%. Powiązane wpisy: DEWitamina A w kosmetykach.Kontrowersyjne składniki w kosmetykach część II.Wolne rodniki – czy to groźne zjawisko i czy mamy chronić skórę i włosy przed ich działaniem?Lasery w kosmetologii i medycynie estetycznej.

Powszechnie stosowany konserwant Metyloizotiazolinon, przedłuża trwałość kosmetyków i chroni je przed rozwojem bakterii. Dopuszczalne maksymalne stężenie MIT w gotowym produkcie to 0,01%.

 

Artykuły